2010. november 10., szerda

Krém Karneol










Marikának készült a szülinapjára horimarikától! Vagyis magamnak fűztem. Mert megérdemlem, és a karneol pont nekem való. Meg persze, az összes ásvány is! Az igazat bevallva, sokat nézegettem Ibolya oldalát. Ezt persze, mindig szoktam. De most különös tekintettel figyeltem a fázisfotóit, leírásait. Hát, azok szuperek! Miért is nem fűz mindenki freeformot!? Aztán láttam a szellős freeform láncait és gondoltam, láncnak, elsőnek pont olyan kell. Végülis nem az lett. Nagyon féltem, hogy a lánc esetleg nehéz lesz, ezért az alap gyöngysor sordonyon van. Aztán féltem attól is, hogy hogyan fog kifeküdni... Mert síkban jól néz ki, de vajon egy nyakban... Aztán rájöttem, hogy túl sokat vacakolok, csak el kell kezdeni fűzni! Háromféle krémszínű Toho kásán kívül minden egyéb gyöngy karneol, nem hevített. Annyira szép gyöngyök! Még fogok kapni egy karkötőt is. Ja, a fülbevalót sikerült szinte egyformára fűzni: két tű, damil, gyöngyök előre duplán kiválogatva és fázisonként mindkettőn fűztem kicsit.


Köszönöm Ibolya a segítséget, inspirációt!!!!

11 megjegyzés:

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Hűűű Marika nagyon szép lett, bár ez nem újság :))

Ágota írta...

Húú ez nagyon állat! Izé, akarom mondani, nagyon tetszik! :) A karneol nekem is nagy kedvencem. Olyan szép színei vannak.

Unknown írta...

Csak ámulok....annyira szép lett!!!

Cimbilimbi írta...

Marika ez valami eszméletlen gyönyörű! Sosem tudtam igazán értékelni ezeket a kicsi ásványmorzsákat (látod, az ő nevüket sem tudom :)), de most világosságot és útmutatást adtál! Csodaszép!!!

horimarika írta...

Köszönöm lányok! Az ásványmorzsák splitter darabkák vagy chips gyöngyök. És régebben én sem szerettem őket. De ha egyesével megfogod és forgatod és nézegeted...

Ági mama írta...

Csodaszép lett! Igazán megérdemled!!!

Timike írta...

Igazán megérdemled.Gratulálok hozzá.

Ibolya írta...

szia:-))) jót mosolyogtam rajta, ahogy elmesélted a gondolataidat, s tetszett amikor rájöttél, hogy csak hozzá kell kezdeni és majd lesz valahogy:-))) örülök, hogy alakul a freeformos kollekciód, nagyon tetszik ez is, gyönyörűek a gyöngyök, s a lezser, szellős és mégis látványos nyaklánc, úgyhogy abszolút megérdemelted, gratulálok!!! - s én is köszönöm, aranyos vagy! :-)

Csapó Krisztina írta...

Csodaszép!!! Valószínűleg én is elszöszmötölnék, mire hozzá mernék kezdeni egy freeform-hoz... Bár még eddig hozzá sem mertem kezdeni. :D
Gyönyörű lett!!! Nagy gratula! :-)

Lakota mágia írta...

Ez csodaszép!!! Nagyon jól néz ki!!!
Gratulálok! :-)

Piky73 írta...

Utólag is boldog szülcsinapot! Csodálatos ajándékot kaptál magadtól :)