2010. december 16., csütörtök

926 gramm nyugi












Nekem kiskoromban is volt egy csomó gyöngyöm: kása és szalma. Sok-sok színben. Pici, átlátszó gyógyszeres üvegcsékben tároltam. Akkor még a gyógyszer is abban volt.... jó öreg vagyok:) Aztán évente egyszer valami rámjött: fogtam az összes gyöngyöt és egy nagy tálcára kiborítottam és gondosan összekevertem. És a hugimmal, öcsémmel nekiálltunk válogatni. Vissza, ahogy voltak az üvegcsékbe. Kb egy hétig tartott. Kíváló szemgyakorlat volt és a finom-motorikát is jól megfejlesztettük. De főleg jó buli volt. Ma persze nem tenném meg, ahhoz túl sok gyöngyöm van. De látjátok a képen a gyöngyöket? Ezek a kilóra vehető indiai üveggyöngyök. Pár éve vettem az első zacsit. Aztán folyamatosan.... a múlt héten fél kilót. Itt már három részre szét van válogatva. A fűzés mellet ez is nyugtat, olyan szépek. Nem elvágólagosak, nem teljesen kerekek, sőt törött is van benne (az ár-érték arány azért egész jó). Mint az a kék is. Vele még találkozunk! Egyébként sokat használok belőlük szerencsére, így ha csökken a mennyiség, már rendelhetek is újból. Szóval kedveseim, aki eddig nem volt biztos benne, már tudja is: Marika kicsit zizi... De teljesen ártalmatlan és a mai világban is még optimista.


7 megjegyzés:

Timike írta...

Nem te vagy az egyetlen aki ilyen ziziségben szenved, teljesen átérzem amit irtál, nekem az ismerősök, rokonok mondják, hogy, hogy van hozzá türelmem, válogatni, megfűzni, mert nekik ugyan nem lenne. De azért szzivesen kotorászgatnak a ládámban... De ez nem türelem kérdése, az is de az hogy szeretjüüüük ezt az egészet, különben nem csinálnánk.:)

Carananga írta...

Szia!

Nagyon szépek ezek a gyöngyök! (A munkáid is úgy általában, mindig elámulok rajuk :) )
Azt meg tudnád esetleg mondani, hol lehet ezeket a szépségeket kapni? Ilyen kell nekem is :)

horimarika írta...

Vegyes üveggyöngy néven több net áruházban is kapható (gyöngytyúk pl), de ezt most konkrétan az opitec.hu-ról rendeltem (xxl gyöngycsomag néven).

Carananga írta...

Köszönöm, megnézem :)

DoRcY írta...

Nem vagy zizi.. olyan csodásak :)

Cimbilimbi írta...

Marikám, ha felénk jársz, ugorj már be egy kis gyöngyválogatásra - koszt-kvártély meglesz, eltölthetnénk néhány szép napot a gyöngykupimban :D

horimarika írta...

Cimbikém! Már indulok is!!!